UKK – Usein kysytyt kysymykset

Kotimainen älylukko Pindora sekä muut tuotteemme.

Lue lisää Ota yhteyttä

Pindora -älylukko

Millaisiin oviin Pindora sopii?

Pindora on jälkiasennettava sähkölukko, joka sopii lähes kaikkiin oviin ja lukkorunkoihin. Voit asentaa Pindoran uuteen tai vanhaan oveen, asuitpa sitten rivitalossa, kerrostalossa tai vanhassa omakotitalossa. Varmista kuitenkin, että lukkovääntimen ja oven karmin väliin jää minimissään 7,5 mm. Mikäli Pindora ei jostain syystä oveen mahdu, on olemassa myös Pindora Retro, joka sopii entistä ‘ahtaampiin’ oviin sekä lisäksi myös pintalukkoon ja salpalukkoon.

Mitä asentaminen vaatii?

Ainoastaan myyntipakkauksen ja sen mukana tulevat ohjeet ja tuotteen. Et tarvitse Pindoran asentamiseen ammattilaista tai työvälineitä. Koska Pindora ei muuta alkuperäisen lukkosi rakennetta, et tarvitse edes taloyhtiön tai vuokranantajan lupaa.

Voinko kiinnittää Pindora -älylukon itse?

Kyllä. Myyntipakkauksen mukana tulee yksinkertainen ohje. Ensimmäisellä kerralla kiinnitykseen menee noin 10 minuuttia.

Mitä Pindora -myyntipakkaus sisältää?

Pindora -älylukon akkuineen, latausjohdon, sovittimen, magneettitunnisteen, kiinnitystarrat sekä selkeät käyttöohjeet.

Mitä muuta tarvitsen Pindora-älylukon käyttöön?

Kiinteistössä olevan wifi-yhteyden lisäksi minkä tahansa älypuhelimen, tabletin, tietokoneen tai muun laitteen, jossa on internet-yhteys sekä -selain. Erillisiä applikaatioita ei tarvitse asentaa. 

Pystynkö tarkistamaan oven liikkeet sekä tilanteen (kiinni/auki) etänä puhelimeltani?

Kyllä voit. Hallintapaneelista voit tarkistaa reaaliaikaisen tilanteen koska tahansa. Näet lokista myös avaushistorian sekä oven tärähdykset. Pindora toimii näin myös kodin valvontajärjestelmänä havaiten oven murtoyritykset.

Voinko avata oven etänä tarvittaessa esimerkiksi huoltomiehille, läheteillä tai perheenjäsenelle?

Kyllä. Voit avata oven etänä omalla PIN-koodillasi ja pyytää kulkijaa avaamaan lukituksen koputtamalla oveen. Koputus aktivoi lukon, jota ilman ovi ei voi aueta.

Kuinka nopeasti oveen tuleen koputtaa pin-koodin syöttämisen jälkeen?

Voit määrittää itse sopivan aikaikkunan koputukselle, esimerkiksi 10 tai 45 sekuntia. Mikäli oveen ei koputeta oikean pin-koodin syöttämisen jälkeen määrittelemäsi ajan sisällä, ovenavaus mahdollisuus koputtamalla raukeaa ja pin-koodi on syötettävä uudelleen. Voit määrittää sopivan aikaikkunan koputtamiselle näppärästi oman hallintapaneelisi kautta.

Kuinka monta lukkoa ja käyttäjää voin liittää Pindora -tiliini?

Pindora -tilisi hyväksyy 3 älylukkoa ja rajattoman määrän käyttäjiä. Pro Pack -lisäpaketin hankkimalla saat lisättyä halutessasi rajattoman määrän lukkoja. Yrityksille räätälöidyissä palvelupaketeissa ei ole lukko- tai käyttäjärajoitteita. Kaikissa Pindora -tileissä voit lisätä ja poistaa käyttäjiä tarpeesi mukaan sekä seurata heidän kulkemistaan oven kautta.

Miten Pindora eroaa muista markkinoilla olevista älylukoista?

Pindora toimii wifi-verkossa ja on näin tietoturvallisempi kuin bluetooth-teknologiaan sidotut laitteet. Wifi-mahdollistaa myös oven etähallinnan. Pindora on kotimainen design-tuote, joka sopii kaikkiin oviin. Se ei vaadi oveen kajoamista, asennustöitä tai lupaa. Pindoran turvallisuus on huippuluokkaa, sillä teknologian taustalla on sama salaustaso kuin tunnetuimmilla verkkopankeilla. Kotona älylukon ja reitittimen yhteys on lisäksi suojattu WPA2-salauksella. Tuotekehityksestä vastaavat suomalaiset alan huippuammattilaiset ja sen kehitys on lähtenyt omakohtaisesta tarpeesta löytää paras mahdollinen ratkaisu omaan kotiin. Pindora on markkinoiden paras älylukko vakio-ominaisuuksiltaan ja se tarjoaa helpompaa ja turvallisempaa arkea aivan kaikille iästä ja asuinmuodosta riippumatta.

Entä jos wifi-yhteys katkeaa?

Kannattaa muistaa, että Pindora ei poista alkuperäisiä mekaanisia avaimia käytöstä, vaan ne toimivat aina normaalisti. Lisäksi älykäs sähkölukkomme mahdollistaa toissijaisen ns. back-up wifin luonnin. Jos siis kodin wifi on jostain syystä poikki, Pindora automaattisesti hakee back-up -yhteyttä, joka voi olla esimerkiksi puhelimesi jaettava mobiililaajakaista. Saat aina myös ilmoituksen, kun kodin wifi on poikki, jos olet asettanut nämä hälytykset päälle. 

Miksi oveen pitää koputtaa?

Koputus herättää laitteen, joka muuten ‘nukkuu’ suurimman osan ajasta. Tämä tekee älylukostamme entistä vaikeamman hakkeroida, koska se ei jaa signaalia jatkuvasti ympäriinsä vaan ainoastaan silloin, kun laite on koputuksella herätetty. Tuolloinkin yhteys on vahvasti salattu. Nukkuminen mahdollistaa myös loistavan akkukeston (n. 6-8kk yhdellä latauksella).

Miten lataan akun?

Voit ladata Pindoran ovesta irrottamatta tavallisella power bankilla eli varavirtalähteellä – siis samanlaisella, mikä käy tavalliseen älypuhelimeenkin. Voit käyttää Pindoraa myös kiinteällä virralla pintavetona.

Miten Pindoraa pitää huoltaa?

Pindora on erittäin huoltovapaa elektroninen lukko. Kaikki ylimääräiset toiminnallisuudet ja kuluvat osat on kotimaisessa tuotekehittelyssä laitettu minimiin. Latausten lisäksi Pindoraa ei tarvitse mitenkään huoltaa. Ovea ja mekaanista lukkoa sen sijaan kannattaa huoltaa ja öljytä vuosittain.

Mistä tiedän, että Pindora on turvallinen?

Pindoran kehittämisessä kodin turvallisuus on ollut ensisijainen prioriteetti. Kehittämämme kodin turvajärjestelmät hyödyntävät samaa suojauskäytäntöä kuin tunnetuimmat kotimaiset verkkopankkipalvelut. Käyttäessäsi Pindora -älylukkoamme yhteys on koko ajan turvattu myös jämäkällä WPA2 -suojauksella.

Miten oven saa käytännössä auki?

Pindoran tapauksessa avaimena toimii PIN-koodi sekä oveen koputtaminen. PIN-koodit voivat olla kertakäyttöisiä, määräaikaisia tai jatkuvia oman valintasi mukaan. Pindoran avoin API-rajapinta mahdollistaa järjestelmän integroinnin esimerkiksi erilaisiin varausjärjestelmiin, minkä vuoksi se sopii mainiosti myös yrityksille ja asunnon vuokraajille.

Miten Pindora sopii esimerkiksi Airbnb -asuntoon?

Asuntosi Airbnb-vuokraus tai muu asunnon lyhytaikainen vuokraaminen on Pindoran avulla huomattavasti helpompaa. Pääset kertaheitolla eroon vanhanaikaisesta avainpalvelusta sekä näet, milloin vieraasi kirjautuivat sisään ja milloin ulos. Sinun ei tarvitse olla enää henkilökohtaisesti antamassa avaimia. Vastaavasti vieraiden lähdön jälkeen myös siivoojat pääsevät helposti paikalle. Pindora on Airbnb- ja muihin vuokra-asuntoihin korkean turvaluokan älylukko, joka kasvattaa jatkuvasti suosiotaan vaivattoman ja jälkiä jättämättömän käyttöönottonsa ansiosta.

Toimivatko vanhat avaimet edelleen Pindoran asentamisen jälkeen?

Kyllä. Voit edelleen halutessasi käyttää myös alkuperäisiä avaimia. Pindora havaitsee ja rekisteröi myös kaikki perinteisillä avaimilla tehdyt ovenavaukset. Ovenavaus sisäpuolelta toimii myös entiseen tapaan.

Toimiiko Pindora, jos oveni on vanha ja jäykkä?

Pindora toimii kyllä. Huomioithan kuitenkin, että mikäli oveen joutuu nojaamaan avaimilla lukkoa avatessa, saman joutuu tekemään myös Pindoran avatessa oven. Jos lukko on todella jäykkä, älylukkomme osaa lisätä avaukseen voimaa, kun samalla hieman ‘vivutat’ ovea.

Asun kerrostalossa. Tarvitsenko taloyhtiön luvan Pindoran asentamiseen?

Et tarvitse. Pindora on lukon lisälaite, joka ei rajoita lukon alkuperäistä käyttöä eikä vaadi mitään pysyviä muutoksia huoneistoon.

Entä jos kadotan puhelimeni, joka sisältää pääsykoodin?

Ei huolta. Alustavasti pääsykoodia ei kannata tallentaa puhelimeen. Jos näin on kuitenkin tehty, niin kuka tahansa pääkäyttäjistä voi poistaa kulkuoikeuden kadotetun pääsykoodin osalta hetkessä hallintapaneelin kautta. Voit siis lisätä ja poistaa käytössä olevia pin-koodeja kirjautumalla omaan Pindora-hallintapaneeliisi millä tahansa laitteella, jossa on internetyhteys ja verkkoselain.

Miten kestävä Pindoran akku on?

Pindoran akku on todella kestävä ja sen voi ladata ainakin 500 kertaa. Yhdellä latauksella akun kesto on normaalikäytössä 6 – 8 kuukautta. Käyttöönotettaessa akkua ei tarvitse ladata, vaan se on valmiiksi täynnä.

Mistä tiedän milloin akku pitää ladata?

Hallintapaneelista näet jatkuvasti akun tilan ja voit määrittää itsellesi sopivan alarajan, jolloin saat itsellesi muistutuksen akun lataamisesta. Joka tapauksessa akun varaustason laskiessa alas saat muistutuksen sähköpostiisi ja myös ovessa oleva sähkölukko alkaa vilkuttaa LED-valoa latauksesta muistuttaakseen. Akku ei siis pääse huomaamatta loppumaan.

Ota yhteyttä

MYYNTI:
Sähköposti: sales@pindora.fi
Puhelin: +358 50 495 2349

TUKI:
Sähköposti: support@pindora.fi

Osoite: Heikkiläntie 7, 00210 Helsinki

  • Viestisi ohjataan suoraan asiasta vastaavalle taholle. Valitsethan siis aihepiirin oikein.
  • Kerro meille asiasi, jotta voimme palvella sinua mahdollisimman hyvin.