“Onkohan mökillä kaikki hyvin?” Ikuinen pohdinnan aihe, joka ei mielenrauhaa anna ennen kuin käy paikanpäällä katsomassa. Eletään kuitenkin vuotta 2021 ja tuntuu turhauttavalta ajella kymmeniä tai jopa satoja kilometrejä ihan vain varmistaakseen, että mökillä ei ole tehty tihutöitä. “Ei kai se nyt omalle kohdalle voi osua, mutta eihän sitä koskaan tiedä. Naapurimökilläkin oli nähty tuntemattomia renkaanjälkiä viime syksynä”, ja puristetaan rattia hitusen lujempaa.

Mökkikausi on alkamaisillaan ja innokkain mökkikansa tuskin malttaa odottaa, että pääsee jälleen lepuuttamaan kaupunkivilinän ja koronan riuduttamia hermojaan luonnon helmassa. Koko talvi on suunniteltu päämökin pientä pintaremonttia ja tuleepa se kivetyskin viimein tehtyä saunamökille asti. Kuvittele, kun saavut mökille vain huomataksesi, että ikkuna on lyöty säpäleiksi ja talvi on vallannut tuvan. Pieni pintaremontti vaihtuu silmänräpäyksessä isommaksi projektiksi, koska lattia on vettä tulvillaan ja kalusteetkin pilalla. Kaikki vain 300 euron ryöstösaaliin takia.

Etävahti – mökillä kaikki hyvin

Vaikka syrjäisellä mökillä murtoa, ilkivaltaa tai luonnonvoimia on lähes mahdoton estää, voi vahinkoja kuitenkin minimoida. Tässä kuvaan astuu Pindora Etävahti. Etävahti on etenkin mökeille ja varastoihin tarkoitettu kevyt murtohälytin ja valvontajärjestelmä, joka valvoo sisätilaa niin tunkeilijoiden kuin olosuhteidenkin varalta. Älysensori tarkkailee liikettä, lämpötilaa, ilmankosteutta sekä valon määrää ja toimittaa tiedot palveluun automaattisesti viiden minuutin välein. Liikettä havaitessaan sensori päivittää liikedatan välittömästi ja, mikäli käyttäjä on kytkenyt hälytykset päälle, saa hän sekä hallintapaneeliin että puhelimeen ja sähköpostiin viestin havaitusta liikkeestä. Lisäksi hälytyksiä voi kytkeä päälle esimerkiksi lämpötilan tai ilmankosteuden osalta.

Etävahti antaa käyttäjälleen helpon tavan varmistua valvottavan tilan kulloisestakin tilanteesta. Yksi vilkaisu hallintapaneeliin riittää ja halutessaan dataa voi selailla myös pidemmältä aikaväliltä. Varmista sekunneissa, että tila on tyhjä, tarvittavat lämmöt ovat päällä talvella ja ettei valoja ole unohtunut päälle. Kun olet itse mökillä, voit edelleen helposti tarkkailla olosuhteita hallintapaneelista ja, vaikka valvonta jatkuvasti päällä onkin, ei yksityisyydestä tarvitse murehtia. Etävahti tallentaa vain liikettä, ei kuvaa tai puhetta.

Helppo asennus – ei wifiä, ei SIM-kortteja

Etävahti -älysensori ei vaadi käyttöönsä erillisiä SIM-kortteja tai wifi-yhteyksiä, vaan kaikki tarvittava tulee myyntipakkauksen mukana. Laite on yhteydessä palvelimiimme kattavan LoRaWan -verkon kautta ja tiedonsiirto on katettu palvelun vuosimaksussa. Näet Digitan ylläpitämän LoRaWan -verkon kuuluvuuskartan helposti täältä.

Palvelu on äärimmäisen helppo ottaa käyttöön. Asenna laite seinään vaivattomasti velcrolla ilman työkaluja. Tämän jälkeen luo Pindora-tili ja yhdistä laite hallintapaneelissa luomaasi tiliin. Asennus on valmis minuuteissa ja tilasi on nyt valvottu. Etävahti on myös huoltovapaa, sillä mukana tulevat paristot riittävät jopa kymmeneksi vuodeksi ja ovat lisäksi itse vaihdettavissa.

Yksi hallintapaneeli, useita laitteita

Etävahti -palveluun voi kytkeä jopa 3 älysensoria ja voit näin valvoa kolmea eri tilaa samalla vuosimaksulla. Mikäli sinulla on Pindora -älylukko, näet myös tämän helposti samassa hallintapaneelissa. Hallintapaneelin käyttö ei vaadi applikaatioiden lataamista vaan palvelu toimii älylaitteen internet-selaimen ja -yhteyden kautta.

Pääset tutustumaan Pindora Etävahtiin lisää täältä!