Referenssitarina: Pallas-Tuvat

Etävahti tuo turvaa mökkiyrittäjälle

Suomi on mökkeilijän paratiisi, mutta silti monia arveluttaa mökin tila, kun siellä ei itse olla paikalla. Erityisesti maakuntien haja-asutusalueilla haasteena on, etteivät markkinoilla olevat hälytysjärjestelmät vartijakäynteineen tarjoa palveluja näihin taajama-alueiden ulkopuolisiin lomakohteisiin. Olipa kyse yksityisestä mökin omistajasta tai mökkiyrittäjästä, huoli on aina sama – onko mökillä kaikki hyvin?

Saimme langoille asiakkaamme Virpi Vainion – Pallas-Tupien majoitusyrittäjän, jolta mökin voi vuokrata keskeltä upeita Pallastunturin maisemia – ja kysyimme jutustelun tuoksinassa hänen kokemuksiaan Pindora Etävahtiin liittyen.

Kuinka päädyitte Pindora Etävahtiin?

Otimme Pallas-Tuville kesällä 2021 Pindoran Etävahdin käyttöön, sillä mökkikylän sijainnista johtuen perinteisemmät vartiointipalvelut ja niihin liitetyt hälytysjärjestelmät eivät olleet saatavilla. Majoitusyrittäjänä olin huolissani siitä, miten saisin tiedon, jos mökkiini murtauduttaisiin tai jos luonnonilmiöt tekisivät alueella tuhojaan. Jutellessani Pindoran myyjän kanssa Etävahdista mahdollisena ratkaisuna ällistyin siitä, miten etävahti voisi toimia ilman SIM-korttia ja verkkoyhteyttä. Laitteen oma virtalähde ja toimiminen LoRaWAN-verkossa kiinnosti testaamaan, sopisiko Etävahti ratkaisuksi ongelmaani. Ja sopihan se.

Etävahti on itseasennettava kevyt hälytysjärjestelmä. Kuinka helppo käyttöönotto oli mielestäsi?

Tuotteen saatuani epäröin taitojani asentaa se paikoilleen, mutta ilokseni yllätyin, että laite oli heti käyttövalmis. Riitti, että kiinnitin laitteen selkeän ohjeen mukaan velcro-tarranauhalla noin 160 cm korkeuteen mökin seinään, sellaiseen paikkaan, jossa sensorilla olisi mahdollisimman laaja näkyvyys. Käyttöönotto oli todella helppoa eikä mitään työkaluja tarvittu. Kirjauduin Pindoraan ja laite oli toiminnassa. Myös käyttöliittymä oli todella selkeä ja sinne oli helppoa määrittää hälytysvalinnat lämpötila- ja kosteusmuuttujien suhteen. Tällä tavoin laitteen sensori aktivoi hälytyksen, kun kosteus tai lämpötila mökissä alittaa tai ylittää ilmoittamani arvot. Näiden lisäksi hälytysten ollessa aktiivisena, laite hälyttää mökissä havaitsemansa liikkeen ja ilmoittaa valon määrän lukseina.

Mitä ajattelet Etävahdin ominaisuuksista? Sensorit mittaavat liikkeen lisäksi myös mm. lämpötilaa ja kosteutta.

Itselleni suurin huolenaihe oli mahdollinen murtautuminen mökkiin, mutta Etävahti antaa muutakin turvaa. Sen lisäksi, että laitteessa on liikkeentunnistin, se hälyttää, jos mökissä on esimerkiksi tulipalo tai jos vaikkapa myrsky kaataisi puun mökin ikkunaan ja vettä sataisi tupaan. Nämä näkyisivät lämmön ja kosteuden nousuna, mikä laukaisisi hälytyksen. Lämpötilahälytys on siinäkin mielessä hyvä, että saan tiedon myös liian kylmästä mökistä, eikä tarvitse jännittää jäätyvätkö putket paukkupakkasilla. Lisäksi näen onko mökkiin jäänyt valot päälle edellisen vuokralaisen jäljiltä.

Hälytykset tulevat sekä tekstiviestinä että sähköpostina, joten saan välittömästi tiedon mökkini statuksesta suoraan puhelimeeni ja pystyn reagoimaan siihen tilanteen vaatimalla tavalla. Käyttöliittymä on yksinkertainen eikä jätä varaa tulkinnoille. Laite itsessään on mukavan huomaamaton, eikä siitä synny valvotuksitulemisen tuntemuksia myöskään mökin asukkaille. Tämä oli itselleni merkittävä kriteeri, sillä koen tärkeäksi, etteivät asiakkaani koe valvontalaitetta häiritseväksi. Etävahti ei tallenna kuvaa eikä ääntä, joten myös vuokralaiseni voivat viettää huolettoman mökkiloman.

Suosittelisitko Etävahtia muille mökinomistajille?

Kyllä. Tuote on kerrassaan huippuratkaisu niin yksityisille mökkeilijöille että majoitustoimintaa harjoittaville mökkiyrittäjille. Hälytin on varsin kohtuuhintainen ja osoittautunut varmaksi ja ominaisuuksiltaan monipuoliseksi antaakseen minulle turvan siitä, että mökillä on kaikki hyvin. 

Kysymyksiin meille vastasi Pallas-Tupien Virpi Vainio. Kiitos Virpille ja oikein mukavaa alkanutta syksyä sinne Pallaksen upeisiin maisemiin!

Tämän julkaisun tagit . Linkki blogikirjoitukseen tässä.