Asumisen moniosaaja Lakea Oy aloitti yhteistyön Pindoran kanssa keväällä 2020. Lakean tavoitteena on tehostaa sekä digitalisoida asuntovuokraukseen liittyviä prosesseja ja Pindora -älylukon nähtiin auttavan useassa vuokrauksen osa-alueessa sekä tuottavan lisäarvoa myös asiakkaille. 

Lakealla on vuokrattavia asuntoja ympäri Suomen noin 2000 ja välittäjiä viisi. Älylukolla on mahdollista automatisoida asuntonäyttöjä ja näin säästää välittäjien ajan lisäksi myös ajokilometrejä ja rahaa. Samalla myös asiakkaille saadaan sovittua näyttö juuri silloin, kun se heille parhaiten sopii. Älylukon PIN-koodi on tottakai jokaiselle henkilökohtainen ja haluttaessa vielä aikarajattu. Näin sisäänpääsyä voidaan turvallisesti rajoittaa sekä nähdään asiakkaiden saapumis- ja lähtöajat. 

Lakea aloitti Pindoran testauksen asuntovuokrauksessa Jyväskylässä ja laajentaa älylukot myös muualle Suomeen, mikäli testi on onnistunut. Alku näyttää ainakin lupaavalta: “Ensimmäinen asunto meni heti ensimmäisellä näytöllä”, naurahtaa vuokranvälittäjä Anders Bertlin Lakealta. “Laite vaikuttaa todella hyvältä ja on helppo käyttää. Yllätyin kuinka helppoa esimerkiksi PIN-koodien luominen ja hallinnointi on”, hän jatkaa. 

Vaikka testi on vielä alkuvaiheessa, niin jo nyt älylukon ominaisuudet ovat tulleet positiivisesti esille vuokranvälittäjän arjessa. Anders näkee Pindoran arvon omassa työssään etenkin ajansäästäjänä, mutta yritykselle lisäksi erinäisten palveluiden mahdollistajana: “Tulevaisuudessa voisimme lisätä asumisen palveluita ja näin helpottaa myös vuokralaistemme arkea.”

Aika näyttää mitä tulevaisuus tuo tullessaan ja me jäämmekin mielenkiinnolla odottamaan uusia ajatuksia ja palautetta Lakean suunnalta.

Lakea Oy
Lakea rakennuttaa, myy, vuokraa ja isännöi. Yritys on jo 40:n vuoden ajan toiminut suomalaisen asumisen edelläkävijänä ja kehittää palvelujaan jatkuvasti tulevaisuutta silmällä pitäen. Lakean asuntojen valikoima on monipuolinen ja hinnoittelultaan kilpailukykyinen. Asuntojen ja asumisen suunnittelussa huomioidaan kestävän kehityksen periaatteet sekä panostetaan lisäksi uusien asumismuotojen ja -ratkaisujen ideoimiseen ja kehittämiseen. Lakean valikoimista löytyy sekä vuokra- että omistusasuntoja useista kaupungeista ympäri Suomen. Kaiken kaikkiaan yritys on rakennuttanut Suomeen yli 11 500 asuntoa.